Süni Csoport

Teddy Bears angol nyelvű óvodai csoport

A Süni csoportba 4-6 éves gyerekek járnak, 2 óvónő vezetésével.

Ideális csoport testvéreknek, akik együtt érzik a legjobban magukat az óvodában is.

Folytatódik az évek óta népszerű angol nyelvi fejlesztés, amely napról napra egyre nagyobb szókinccsel bővíti a gyermekek tudását. Nagy hangsúlyt fektetünk ugyanakkor a magyar anyanyelvi nevelésre is. Mindennapjainkat átszövi a mesék világa. Drámajátékokat játszunk, énekelünk, és sok verset mondunk.

 

Fontosnak tartjuk a magyar néphagyományokkal való ismerkedést. A népdalok, népmesék, valamint, a hagyományos kézműves technikák megismerése, hozzátartozik szerteágazó ismeret átadásunkhoz.

Tapasztalataink bizonyítják, hogy a kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkörben, az intellektuális fejlődés jobban működik. Mi mindent elkövetünk, hogy gyermekeink érezzék szeretetünket, és olyan biztonságban érezzék magukat, mint otthon.


Süni Csoport

20140520 103818
20140520 103829
20140520 103859
20140520 103938


Ovisaink napi élete

Az óvodás gyermek akkor érzi jól magát az óvodában, magánóvodában ha biztonságban érezheti magát és olyan társaságban töltheti el idejét, akik között jól érzi magát, sokat játszhat, ismereteket szerezhet, mindezt a vele foglalkozó felnőttek, a gyerek életkorához, egyéni fejlettségéhez igazodva megértően és befogadóan teszik.


Egyedi figyelem minden gyermeknek

Sok-sok játék, fejlesztő eszköz, csoda kütyü, mit sem ér, ha nincs egy felnőtt, aki megtanítja a gyerekeket a játékok használatára, a társas szabályaira, a kirakós játék élvezetére, a gyurma használatára, az új festés örömére, a ragasztóval való festés cselességére, a ritmus hangszerek együtt játszásának harmóniájára! Magánóvodánkban két óvónő foglalkozik a gyerekekkel csoportonként.


Angol nyelvi foglalkozások

A nap folyamán gyermekeink az angol nyelvet használják. Angolul tanulnak mondókákat, énekeket, a csoportban gyermekeink angolul társalognak.


Képzelet és kézügyesség fejlesztése

Sorolhatnánk azt a folyamatosan bővülő tevékenységet, amit magánóvodánkban a gyerekek velünk, óvónőkkel és egymással folytatnak. Nem telik el nap mese nélkül, verset mondani és dalolni is lehet, sőt mindezeket le is lehet rajzolni, festeni, de egyéb technikával is lehet alkotni. A szerep játékokhoz nem csak kész eszközöket lehet használni! Külön értéke van a saját készítésű kiegészítőknek, ami nem csak élvezetes, de felettébb fejleszti a képzelőerőt és a kézügyességet is.


Természet megismerése játékosan

A csoportok életének szerves része a természet megismerése. Séták, kirándulások, bakancsos túrák, mind megannyi élmény, ismeret, amit számos foglalkozáson fel lehet használni. Minden, mindennel összefügg. A kisvasúton utazva felhangzik, a Megy a Gőzös… nóta, a séta közben, Aki nem lép egyszerre… hallatszik. A sétákon gyűjtött kincsek, termések, levelek, virágok, színes tollak felhasználásra kerülnek a gyerekek alkotásaiban.


Mozgás megszerettetése a gyermekekkel

Az óvodában válik rendszeressé a napi testnevelés, a mozgásos játékokkal motiválva.


Zene és koncertek a muzikalitás erősítésére

A koncerteken megismert dalokat az óvodában újra hallgatva válik közkinccsé a zene.


Nem kötelező az alvás, ha a gyermek nem igényli

Pihenő időben lehetőséget biztosítunk, az alvást nem igénylő gyermekek számára, hogy saját aktivitásuknak megfelelően, számukra vonzó tevékenységgel töltsék el az időt.


Fakultatív, választható programok délutánonként

Lehetőség van fakultatív foglalkozásokon való részvételre a magánóvodánkban tartott foci, dzsúdó edzéseken, balett vagy sakkfoglalkozásokon. Úszásra a közeli uszodában, saját edzőnkkel van lehetőség.


Nálunk nincs nyílt nap, mert minden nap nyílt nap!

Látogasson meg gyermekével Ön is minket, és ismerje meg óvodánkat természetes, mindennapi körülmények között!!

Kérjen időpontot a lenti űrlap kitöltésével!

Időpont egyeztetéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és visszahívjuk!


Részlet Diane Loomans gondolataiból a gyermeknevelésről

„Ha elölről kezdeném a gyereknevelést,…
……példálózás helyett példát mutatnék;
nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék….."


Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137, 06 1 214 4557

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel