Teddy Bears csoport

Teddy Bears angol nyelvű óvodai csoport

  • 3-6 éves korú gyerekek járnak
  • Csak angolul beszélnek, játszanak, tanulnak
  • Egyedi figyelem minden gyermeknek

 

Nyitva tartásunk 8-17 óra.

Nyitvatartási időn kívül 1000 Ft / 30 perc díj a gyermek felügyelet.

Szeretetteljes, derűs légkörben várjuk óvodásainkat. Egész nap angol nyelvet használunk. Jól felszerelt csoport szobánkban, a sok játék mellett dalolunk, mesélünk, verset mondunk, bábozunk és sokféle kézműves technikával ismerkedünk
Hiszünk, a család mellett az óvoda, meghatározó szerepében, amely a gyermekek alapos megismerésével kezdődik és motivált, játékos ismeretátadással valósul meg.

Magánóvodánk egyedülálló oktatási nevelési módszerének köszönhetően, a gyermekek képességeit differenciáltan fejlesztjük. Az oldott játék mellett a rendszeres foglalkozásoknak köszönhetően fejlődik a gyermekek mozgáskészsége, megismerő képessége és intellektuális képessége. A Pingvin Óvodában eltöltött óvodás évek után a gyermekek könnyedén kezdhetik meg tanulmányaikat, bármelyik magyar és angol nyelvű iskolában.

Bubusc
Relaxj
Tmondoka

Ovisaink napi élete

Az óvodás gyermek akkor érzi jól magát az óvodában, magánóvodában ha biztonságban érezheti magát és olyan társaságban töltheti el idejét, akik között jól érzi magát, sokat játszhat, ismereteket szerezhet, mindezt a vele foglalkozó felnőttek, a gyerek életkorához, egyéni fejlettségéhez igazodva megértően és befogadóan teszik.


Egyedi figyelem minden gyermeknek

Minden gyerek más. Milyen jó! Megannyi szín a csoport életében. A gyerekek más és más ismeretet hoznak otthonról, amit az óvodában bővítünk, kiegészítünk foglalkozásaink során. Figyelembe vesszük a gyerekek eltérő fejlődés menetét, sokféleségét, s a különbözőségeket nem hibának, hanem a tanulás irányítás kiindulópontjának tekintjük. Sok-sok játék, fejlesztő eszköz, csoda kütyü, mit sem ér, ha nincs egy felnőtt, aki megtanítja a gyerekeket a játékok használatára, a társas szabályaira, a kirakós játék élvezetére, a gyurma használatára, az új festés örömére, a ragasztóval való festés cselességére, a ritmus hangszerek együtt játszásának harmóniájára! Magánóvodánkban két óvónő foglalkozik a gyerekekkel csoportonként.


Angol nyelvi foglalkozások

A nap folyamán gyermekeink az angol nyelvet használják. Angolul tanulnak mondókákat, énekeket, a csoportban gyermekeink angolul társalognak.


Képzelet és kézügyesség fejlesztése

Sorolhatnánk azt a folyamatosan bővülő tevékenységet, amit magánóvodánkban a gyerekek velünk, óvónőkkel és egymással folytatnak. Nem telik el nap mese nélkül, verset mondani és dalolni is lehet, sőt mindezeket le is lehet rajzolni, festeni, de egyéb technikával is lehet alkotni. A szerep játékokhoz nem csak kész eszközöket lehet használni! Külön értéke van a saját készítésű kiegészítőknek, ami nem csak élvezetes, de felettébb fejleszti a képzelőerőt és a kézügyességet is.


Természet megismerése játékosan

A csoportok életének szerves része a természet megismerése. Séták, kirándulások, bakancsos túrák, mind megannyi élmény, ismeret, amit számos foglalkozáson fel lehet használni. A sétákon gyűjtött kincsek, termések, levelek, virágok, színes tollak felhasználásra kerülnek a gyerekek alkotásaiban.


Mozgás megszerettetése a gyermekekkel

Jól felszerelt tornatermünkben vagy a kertünkben, élvezetes és változatos foglalkozásokon fejlesztjük gyermekeink mozgáskészségét. Az óvodában válik rendszeressé a napi testnevelés, a mozgásos játékokkal motiválva.


Zenei nevelés

Zenei foglalkozásainkon a ritmusérzék, a hallásfejlesztés történik mondókák, dalok, dalos játékok felhasználásával. A gyerekek megismernek számos hangszert, akinek kedve van ki is próbálhatja. Rendszeresen járunk koncertekre, zenés színházba. Nagy termünkben vendég művészeket fogadunk, ahol a gyermek műsorokon kívül, megismerkedhetnek óvodásaink a klasszikus zenével is.


Nem kötelező az alvás, ha a gyermek nem igényli

Pihenő időben lehetőséget biztosítunk, az alvást nem igénylő gyermekek számára, hogy saját aktivitásuknak megfelelően, számukra vonzó tevékenységgel töltsék el az időt.


Fakultatív, választható programok délutánonként

Lehetőség van fakultatív foglalkozásokon való részvételre a magánóvodánkban tartott foci, dzsúdó edzéseken, néptánc, balett vagy sakkfoglalkozásokon. Úszásra a közeli uszodában, saját edzőnkkel van lehetőség.


Nálunk nincs nyílt nap, mert minden nap nyílt nap!

Látogasson meg gyermekével Ön is minket, és ismerje meg óvodánkat természetes, mindennapi körülmények között!!

Időpont egyeztetéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és visszahívjuk!

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel