Csiga csoport 3 év alatti gyerekek számára

Teddy Bears angol nyelvű óvodai csoport

  • Létszám: maximum 12 fő
  • Akik várják a gyerekeket: Csilla és Viki, bemutatkozásukért kattints ide!
  • Korosztály: 3 év alattiak
  • Nyelv: magyar, bölcsődés korosztálynak szóló játékos angol

 

A Csiga csoportban inger gazdag, derűs, szerető közegben tölthetik mindennapjaikat a gyerekek. A társak között megélt élmények mellett, számos jó szokás kialakítására is nálunk kerül sor, ami a gyerekek és szüleik további életét könnyíti meg. (szobatisztaság, étkezés, fogmosás, öltözködés, beszédfejlődés)


20140520 093314
SANY1746
SANY1747


Hogy zajlik a gyermekek beszoktatása?

A Csiga csoportban a beszoktatás, befogadás a gyerekek igényei szerint történik. A szülős beszoktatást alkalmazzuk, mert nagyon fontos, hogy a kezdeti időszakban a szülő is jelen legyen és meggyőződjön arról, hogy jó kezekben hagyja gyermekét. Emellett a gyermek szempontjából is elengedhetetlen, hogy amíg megszokja új környezetét, a gondozókat és amíg teljes biztonságban érzi magát, addig ott legyen vele a szülő. Az első napokban a gyerekek még a beszoktató felnőttel mennek például kezet mosni, átöltözni. Amikor már látjuk a kisgyereken, hogy közeledik hozzánk, például megfogja a kezünket és nyitottabbá válik, olyankor kezdjük el, először csak rövid időre elengedni a beszoktató felnőttet. Nagyon fontos a fokozatosság, az esetek többségében rövid időn belül eljutunk oda, hogy a kisgyerek már szívesen, érdeklődve érkezik a csoportba és velünk is jól érzi magát.


Egy nap a Csiga csoportban

A folyamatosan érkező gyerekeket ,kedvesen köszöntve, reggelivel kínáljuk. Ezt követi a szabad játék a csoportban. Minden nap van általunk kezdeményezett foglalkozás. Pl. gyurmázás, festés, rajzolás, ragasztás, ének, hangszerekkel, körjáték, mese, vers, mondókázás, bábozás, torna, angol, környezetünkről beszélgetés. Ezután elfogyasztjuk a tízórait. Minden nap többféle gyümölcs, zöldség kerül a tányérra. Ezt követően az udvarra megyünk levegőzni, játszani. Ebéd, kb. 11.30 órától, majd mindenki a saját ágyában hallgatja a mesét. Ébredés után az uzsonna következik. A szülők megérkezéséig az udvaron vagy csoportszobában játszunk.


A gyerekek kedvenc játékai a Csiga csoportban

A gyerekek a szabad játék során nagyon jó minőségű, biztonságos és koruknak megfelelő játékeszközökkel játszhatnak a csoportszobában és az udvaron. Kifejezetten a 3 év alatti korosztály számára vannak készségfejlesztő, konstrukciós játékok, rengeteg Duplo, pihe-puha kis és nagyméretű plüssök, különböző méretű gyöngyök, leporellók a legkisebbek kezéhez tervezve.

Az udvari játékok nagy része leginkább a gyerekek nagymozgását és koordinációját fejlesztik.


Az angol nyelv a Csiga csoportban

Az angol nyelvi nevelés a Csiga csoportban a legkisebbeknek természetesen nem kötelező. Ahogy a bölcsődés korosztálynak a többi foglalkozás is opcionális, ehhez is csak akkor csatlakoznak, ha kedvük van. Gyakran ismételt kifejezések a mindennapjainkból- sokszor a csoportszoba eszközei segítségével, nagyon játékos formában zajlik. Az új szavakat, kifejezéseket a nap folyamán gyakran ismételjük, gyurmázás, rajzolás vagy akár könyvnézegetés közben is.


A gyermekek fejlesztése

Az óvodai foglalkozások során, a gyerekek számára egyaránt fontos a beszéd, a gondolkodás, a mozgás, a zenei és kézügyesség egyidejű fejlesztése.

Programunkban, amely az óvodán belül, és azon kívül is megvalósul, színes élmények és impulzusok érik a gyermekeket.

A heti rendbe csoportunk számára a néptánc foglalkozás is be van építve. A Csiga csoportosok mindig szívesen táncolnak, közben fejlődik a ritmusérzékük, és további dalokat és mondókákat tanulhatnak. Természetesen ilyenkor mi is velük együtt táncolunk, éneklünk és mondókázunk, amitől még jobb kedvünk lesz.

A vizuális foglalkozások során a gyerekekkel egyénileg foglalkozunk, hogy megtaníthassuk őket a különböző eszközök és technikák használatára.

A csoportba járó gyerekek fejlődését játék közben tudjuk a leginkább megfigyelni. Ha valamelyik gyereknél azt látjuk, hogy nem a korának megfelelően fejlődik, esetleg nagy elmaradást tapasztalunk például a mozgásában vagy beszédfejlődésében, akkor fogadó óra keretein belül jelezzük ezt a szülő felé és esetleg korai fejlesztést javaslunk, vagy szükség esetén a megfelelő kivizsgálásra küldjük. Óvodavezetőnkkel, logopédusunkkal és fejlesztő pedagógusunkkal konzultálunk a legeredményesebb megoldást keresve.


Kapcsolattartás a szülőkkel

Nagyon fontosnak tartjuk a szülőkkel való folyamatos kapcsolattartást, kommunikációt. Reggelente a kicsik érkezésénél igyekszünk pár szót váltani a szülővel, hogy legyen lehetősége jelezni felénk, ha bármi olyan esemény történt gyermekéve, ami kihat a napjára. Ugyanilyen fontos, hogy délután is beszéljünk a szülővel és elmondjuk neki röviden, hogy milyen napja volt a kis Csiga csoportosnak.


Egészséges étkezés napi 4szer

A gyermekek naponta 4-5 étkezést kapnak. Aki pihenés előtt hazamegy, csak gyermekek 3 étkezésen vesz részt. (reggeli, tízórai, ebéd). A menü összeállításánál fontos szempont az alapanyagok frissessége, változatossága és egészségre gyakorolt hatása. Nagyon fontos, hogy gyermekeink egészséges és változatos élelmiszereket fogyasszanak! Glutén és laktóz érzékeny gyermekek fogadására is fel vagyunk készülve.


Egészséges környezet, tiszta levegő

A legkisebbek csoportszobája parajdi só párologtatóval felszerelt. A homokozó fölött napvitorla védi a gyerekeket az UV sugárzástól. Nagy melegben párakapu és kerti zuhany segíti a felfrissülést. A picik szeretnek a pancsoló medencében is játszani.

Termjarok18101801
Termjarok18101802
Termjarok18101803
Termjarok18101804
Termjarok18101805
Termjarok18101806
Termjarok18101807
Termjarok18101808


Extra programok az óvodában

Az óvoda tornaterme évente többször színházzá vagy koncertteremmé alakul, amikor vendégelőadók jönnek szórakoztatni a gyerekeket. Gyakran megfordul nálunk a Majorka Társulat, akik vidám és tanulságos meséket adnak elő interaktív módon a gyerekeknek. Állatok világnapja vagy gyermeknap alkalmából állatbemutatót vagy egyéb érdekes programot szervez az óvoda. Nagy érdeklődéssel vesznek részt a kicsik is ezeken az eseményeken.

Néhány ünnepet a többi csoporttal közösen töltjük: Mikulás, Halloween, Farsang és Gyermeknap. Az év végi kirándulásunkon gyermekvasutazással, játszóterezéssel és piknikkel búcsúzunk az elmúlt évtől.


Gondozónőink bemutatkozása: Csilla és Viki

 

VIKI

8 évvel ezelőtt kezdtem a Pingvin Óvodában dolgozni, képzett gondozónőként. Szinte az első pillanattól éreztem, hogy végre megtaláltam a hivatásomat. A gyerekek őszintesége, mosolya, kedvessége minden fáradságot megér. Sok pozitív visszajelzést kapok nap, mint nap, amikből töltekezni tudok. Egy percre se bántam meg, hogy ezt a hivatást választottam.

A gyerekeket nagyon szerető, türelmes és empatikus vagyok. Vidám, pozitív természetű és kreatív embernek tartanak. A gyerekeket megérteni és segíteni tudó személyiségem talán annak is köszönhető, hogy két saját gyermekem is van. Szerencsére türelmes és empatikus vagyok.

A csoportomba járó gyerekekkel úgy bánok, ahogy elvárnám, hogy az enyéimekkel bánjanak mások. Az angol nyelvtudásom hozzásegít ahhoz, hogy az erre nyitott gyerekeknek egészen kicsi kortól megtanítsak alapvető angol, kifejezéseket, dalokat,  mondókákat, ezzel megalapozva a további angol nyelvi fejlődésüket.

 

CSILLA

Több mint 20 éve vagyok a,  kisgyermekgondozó és nevelői pályán. 26 éves ikerfiúk édesanyja vagyok. A Pingvin Óvodában 12 éve dolgozom. A kisgyermekek iránti szeretet arra ösztönöz, hogy minél több értéket átadhassak nekik, amit az évek folyamán tovább tudnak fejleszteni. Ezt a lehető legnagyobb türelemmel, figyelemmel, szeretettel teszem, növelve az önbizalmukat. Hiszem, hogy egy teljes értékű életnek ezek az alapjai. Pótanyuka típus vagyok, ezért mindig elképzelem, hogy az adott gyermek az én gyermekem. Ehhez mérten adok meg minden lelki és fizikális tudást. A célom, hogy úgy jöjjön a kisgyermek a csoportba, mintha hazajönne. A hivatásom vonzereje, hogy a befektetett energia azonnal látható a kisgyermekeken és ez pozitív visszacsatolást ad. A mosolyukkal, jókedvükkel, gyors tanulási képességükkel, tiszta érdeklődésükkel nap, mint nap inspirálnak.

A legjobb szülői visszajelzés számunkra az, hogy nagyon gyakran ajánlanak minket ismerőseiknek, barátaiknak, Tőlük tudjuk, hogy otthon is emlegetnek minket a gyerekek.

Témáinkat az évszakok, ünnepek és jeles napok alapján alakítjuk ki. Ezek közül decemberben a karácsony előtti készülődés egyfajta varázslat. A kicsik is megértik, érzik, hogy ez különleges. Ajándékot készítünk a szülőknek, mézeskalácsot készítünk.


Nálunk nincs nyílt nap, mert minden nap nyílt nap!

Látogasson meg gyermekével Ön is minket, és ismerje meg óvodánkat természetes, mindennapi körülmények között!!

Kérjen időpontot a lenti űrlap kitöltésével!

Időpont egyeztetéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és visszahívjuk!


Részlet Diane Loomans gondolataiból a gyermeknevelésről

„Ha elölről kezdeném a gyereknevelést,…
……példálózás helyett példát mutatnék;
nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék….."


Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel