Teddy Bears csoport

Teddy Bears angol nyelvű óvodai csoport

 

  • Létszám: maximum 18 fő
  • Akik várják a gyerekeket: Bogi és Réka, bemutatkozásukért kattints ide!
  • Korosztály: 4-5 éves gyermekek
  • Nyelv: magyar és angol interkulturális környezetben

Angol nyelv megismerése, multikulturális értékek

Óvodánkban hosszú évek tapasztalatainak felhasználásával, saját angol nyelvtanítási módszert dolgoztunk ki. Tudatosan, a gyermekek igényeihez és egyéni képességeihez igazítva alapozzuk meg a nyelvtudásukat. A módszer lényege, a verbalitás mellett a játékosság és a mozgás, amely folyamatos motivációt ad a gyermekeknek az idegen nyelv elsajátításához. A nyelvtanulás alapköveit már kiscsoportban leraktuk, amelyre évről évre építkezünk, hogy a harmadik évben a nap nagyobb része már angol kommunikációval teljen.

A Teddy Bears csoportban két, angol nyelven kiválóan beszélő óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel. Ebben az multikulturális környezetben a gyermekek megismerhetik más népek szokásait, ünnepeit is, ezzel is tágítva látókörüket. Pl. a romantikus Sakura ünnepet, a szerencse hordozó Kínai holdújévet, a zöldben bolondozó Szent Patrick napot, a vidáman ijesztgető Halloweent, vagy az indiaiak fényes Diwali ünnepét.

Teddy18060801
Teddy18060802
Teddy18060803
Teddy18060804
Teddy18060805
Teddy18060806
Teddy18060807
Teddy18060808
Teddy18060809
Teddy18060810
Teddy18060811
Teddy18060812

Új gyermek érkezése a csoportba

Mivel nincs két egyforma gyermek, így a beszoktatás is személyre szabottan, a gyermek és a szülő egyéni igényeihez igazítva valósul meg csoportunkban. Lehetőséget biztosítunk rá, hogy a gyermek és szülője közösen fedezhesse fel a csoportot, napról napra fokozatosan kapcsolódhassanak be a csoport életébe. A befogadásra, a ránk jellemző családias és szeretetteljes légkörben általában egy hét elegendő.


Ovisaink napi élete

Az óvodás gyermek akkor érzi jól magát az óvodában, magánóvodában ha biztonságban érezheti magát és olyan társaságban töltheti el idejét, akik között jól érzi magát, sokat játszhat, érdekes ismereteket szerezhet.

A jól kialakított napirend fontos a gyermek életében otthon és az óvodában is

  • A gyerekeket érkezéskor a reggelihez szépen megterített asztal, és kellemes hívogató zene fogadja. A gyerekek szabad játékba és folyamatos reggelibe kapcsolódhatnak be.
  • 9 óra környékén egy tervezett foglalkozásba vezetjük át őket. Az aktuális heti témát dolgozzuk fel
  • Tízórai után egy hatalmasat játszunk az óvoda udvarán, ahol az óvoda csoportjai közösen is játszhatnak, ismerkedhetnek, birtokba vehetik. az udvari játékokat.
  • A jó levegőn töltött időt egy finom ebéd, majd fogmosás követ.
  • Az alvást pihentető zene, megnyugtató mese, meghitt fények teszik még nyugalmasabbá. (nem kötelező az alvás, ha a gyermek nem igényli)
  • A fokozatos ébredést és uzsonnázást követően kezdetüket veszik a délutáni foglalkozások, és a szabadjáték a csoportszobákban vagy az udvaron.

Gyerekek fejlesztése

Minden gyermek fejlődését folyamatosan figyelemmel követjük, megfigyelésünket megosztjuk a szülőkkel. Magánóvodánk egyedülálló oktatási nevelési módszerének köszönhetően, a gyermekek képességeit differenciáltan fejlesztjük. Az oldott játék mellett a rendszeres foglalkozásoknak köszönhetően fejlődik a gyermekek mozgáskészsége, megismerő-, és intellektuális képessége. A szülőkkel egyeztetünk az iskolaválasztás tekintetében is, hiszen a Magyar, az Osztrák, és az Angol iskolák is különböző elvárás rendszerrel működnek, mi pedig ezek figyelembevételével kezdjük meg az iskolára való felkészítést. Nagyon fontosnak tartjuk az iskolaérettségen túli kompetenciák fejlesztését is, mint az önállóság, a személyi higiéné kialakítása, a saját eszközök, például tolltartó, torna- tánc felszerelés - rendben tartása.


Képzelet és kézügyesség fejlesztése

Sorolhatnánk azt a folyamatosan bővülő tevékenységet, amit magánóvodánkban a gyerekek velünk, óvónőkkel és egymással folytatnak. Nem telik el nap mese nélkül, verset mondani és dalolni is lehet, sőt mindezeket le is lehet rajzolni, festeni, de egyéb technikával is lehet alkotni. A szerep játékokhoz nem csak kész eszközöket lehet használni! Külön értéke van a saját készítésű kiegészítőknek, ami nem csak élvezetes, de felettébb fejleszti a képzelőerőt és a kézügyességet is.


Természet megismerése játékosan

A csoportok életének szerves része a természet megismerése. Séták, kirándulások, bakancsos túrák, mind megannyi élmény, ismeret, amit számos foglalkozáson fel lehet használni. A sétákon gyűjtött kincsek, termések, levelek, virágok, színes tollak felhasználásra kerülnek a gyerekek alkotásaiban.

Normafa, mindössze egy karnyújtásnyira az óvodától!

Gyakran járunk a gyerekekkel a Normafánál a nagy réten, ahol mindig az éppen aktuális évszak természeti ajándékait figyeljük meg. Jó időben szívesen fedezzük fel a környék parkjait, játszótereit, telente a szánkó pályákat.

Termjarok18101801
Termjarok18101802
Termjarok18101803
Termjarok18101804
Termjarok18101805
Termjarok18101806
Termjarok18101807
Termjarok18101808


Mozgás megszerettetése a gyermekekkel

Jól felszerelt tornatermünkben vagy a kertünkben, élvezetes és változatos foglalkozásokon fejlesztjük gyermekeink mozgáskészségét. Az óvodában válik rendszeressé a napi testnevelés, a mozgásos játékokkal motiválva. A különleges adottságokat kihasználva, amikor csak lehet, a Normafa környékén vagyunk a gyerekekkel.


Zenei nevelés, programok

Zenei foglalkozásainkon a ritmusérzék, a hallásfejlesztés történik mondókák, dalok, dalos játékok felhasználásával. A gyerekek megismernek számos hangszert, akinek kedve van ki is próbálhatja. Rendszeresen járunk koncertekre, zenés színházba. Nagy termünkben vendég művészeket fogadunk, ahol a gyermek műsorokon kívül, megismerkedhetnek óvodásaink a klasszikus zenével is.

Szórakoztató programjainkból ízelítő: vicces apák napja vetélkedővel, vízi csata a nyári melegben, pizsama parti, és remek kirándulások.


Kapcsolattartás a szülőkkel

Óvodánkban a családias légkör lehetővé teszi a mindennapos kommunikációt. Részletesebb beszélgetésekre fogadóórák keretein belül is lehetőséget biztosítunk. Folyamatosan tartjuk a szülőkkel a kapcsolatot, és tájékoztatást adunk szóban, a csoport mellett kihelyezett faliújságon, illetve e-mailen keresztül is.


Fakultatív, választható programok délutánonként

Óvodánkban a fakultatív foglalkozások széles választéka elérhető. Jelenlegi foglalkozásaink: Foci, judo, néptánc, mocorgó zenés-bábos torna, drámajáték, és úszás. A gyerekek igényeit és készségeit figyelembe véve személyre szabottan ajánlunk mindenkinek az érdeklődésének- és életkorának megfelelő fakultatív foglalkozást. Odafigyelünk, hogy a gyerekeket túlzottan ne terheljük meg.


BOGI

Mindig szerettem gyerekekkel foglalkozni. Évek óta rendszeresen részt veszek a nyári Bátor Tábor szervezésében is szabadságom idején. Óvodásaimmal élvezem a mindennapjainkat. Művészeti irányú érdeklődésem – a zene és a képzőművészetek megismertetése közös örömforrás a gyerekekkel. A harmonikus kapcsolat és a felém áradó szeretet óriási energiát ad számomra.

 

RÉKA

Gyermekgondozóként kezdtem pályafutásomat. Az óvodásokkal teljesedett ki az a lehetőség, ami számomra ennek a hivatásnak a szépségét adja. Megismertetni a világot a gyerekekkel miközben játszunk, a legcsodálatosabb dolog.

 


Nálunk nincs nyílt nap, mert minden nap nyílt nap!

Látogasson meg gyermekével Ön is minket, és ismerje meg óvodánkat természetes, mindennapi körülmények között!!

Időpont egyeztetéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és visszahívjuk!

Nyitva tartásunk 8-17 óra.

Nyitvatartási időn kívül 1000 Ft / 30 perc díj a gyermek felügyelet.

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel