Teddy Bears csoport

Teddy Bears angol nyelvű óvodai csoport

 

  • 4-6 éves korú gyerekek járnak
  • Egyedi figyelem minden gyermeknek
  • A foglalkozások angol nyelven folynak
  • A pedagógiai program, különleges elemekkel bővített

Teddy Bears csoportunk jelenleg a legkisebb létszámú csoportunk, mindössze 11 fővel. Még néhány kisgyermek számára helyet tudunk biztosítani. A többi csoportunk jelenleg betelt!

Látogasson el hozzánk gyermekével, és ismerkedjen meg a Teddy Bears csoport napi életével, óvónőivel


Szeretetteljes, derűs légkörben várjuk óvodásainkat. Jellemzően az angol nyelv preferenciája érvényesül. Tekintettel a gyermekek egyéni képességeire és a célzott iskolaválasztásra, figyelmet fordítunk a magyar nyelvű szövegértésre is.

A gyermekek fejlődésének nyomon követése, a tapasztalatok megosztása a szülőkkel, feltétele az eredményes iskolára való felkészítésnek. Minden gyermekről fejlődési naplót vezetünk.

A gyermekek beszédkészségét logopédus méri fel és fejlesztését segíti szükség szerint.

Jól felszerelt csoport szobánkban, a sok játék mellett dalolunk, mesélünk, verset mondunk, bábozunk és sokféle kézműves technikával ismerkedünk

Hiszünk, a család mellett az óvoda, meghatározó szerepében, amely a gyermekek alapos megismerésével kezdődik és motivált, játékos ismeretátadással valósul meg.

Magánóvodánk egyedülálló oktatási nevelési módszerének köszönhetően, a gyermekek képességeit differenciáltan fejlesztjük. Az oldott játék mellett a rendszeres foglalkozásoknak köszönhetően fejlődik a gyermekek mozgáskészsége, megismerő képessége és intellektuális képessége. A Pingvin Óvodában eltöltött óvodás évek után a gyermekek könnyedén kezdhetik meg tanulmányaikat, bármelyik magyar és angol nyelvű iskolában.

Teddy18060801
Teddy18060802
Teddy18060803
Teddy18060804
Teddy18060805
Teddy18060806
Teddy18060807
Teddy18060808
Teddy18060809
Teddy18060810
Teddy18060811
Teddy18060812

Ovisaink napi élete

Az óvodás gyermek akkor érzi jól magát az óvodában, magánóvodában ha biztonságban érezheti magát és olyan társaságban töltheti el idejét, akik között jól érzi magát, sokat játszhat, ismereteket szerezhet, mindezt a vele foglalkozó felnőttek, a gyerek életkorához, egyéni fejlettségéhez igazodva megértően és befogadóan teszik.

Ha többet szeretne megtudni csoportunk őszi tevékenységeiről, olvassa el képes beszámolónkat!


Egyedi figyelem minden gyermeknek

Minden gyerek más. Milyen jó! Megannyi szín a csoport életében. A gyerekek más és más ismeretet hoznak otthonról, amit az óvodában bővítünk, kiegészítünk foglalkozásaink során. Figyelembe vesszük a gyerekek eltérő fejlődés menetét, sokféleségét, s a különbözőségeket nem hibának, hanem a tanulás irányítás kiindulópontjának tekintjük. Sok-sok játék, fejlesztő eszköz, csoda kütyü, mit sem ér, ha nincs egy felnőtt, aki megtanítja a gyerekeket a játékok használatára, a társas szabályaira, a kirakós játék élvezetére, a gyurma használatára, az új festés örömére, a ragasztóval való festés cselességére, a ritmus hangszerek együtt játszásának harmóniájára!

A Teddy Bears csoportban két, angol nyelven kiválóan beszélő óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel.

A gyermekek megismerhetik más népek szokásait ezzel is tágítva látókörüket. Pl.a romantikus  Sakura ünnepet, a szerencse hordozó Kínai holdújévet, a zöldben bolondozó Szent Patrick  napot, a vidáman ijesztgető Halloweent,  vagy az indiaiak fényes Diwali ünnepét.

A gyermeknevelés kiegészül bizonyos érzékenyítő programokkal, mint pl. látogatás a Pethő Intézetbe, közös játék az ott élő gyermekekkel, adománygyűjtés a rászorulóknak, vagy az állatmenhelynek.

 


Angol nyelvi foglalkozások

A nap folyamán gyermekeink az angol nyelvet használják. Angolul tanulnak mondókákat, énekeket, a csoportban gyermekeink angolul társalognak.


Képzelet és kézügyesség fejlesztése

Sorolhatnánk azt a folyamatosan bővülő tevékenységet, amit magánóvodánkban a gyerekek velünk, óvónőkkel és egymással folytatnak. Nem telik el nap mese nélkül, verset mondani és dalolni is lehet, sőt mindezeket le is lehet rajzolni, festeni, de egyéb technikával is lehet alkotni. A szerep játékokhoz nem csak kész eszközöket lehet használni! Külön értéke van a saját készítésű kiegészítőknek, ami nem csak élvezetes, de felettébb fejleszti a képzelőerőt és a kézügyességet is.


Természet megismerése játékosan

A csoportok életének szerves része a természet megismerése. Séták, kirándulások, bakancsos túrák, mind megannyi élmény, ismeret, amit számos foglalkozáson fel lehet használni. A sétákon gyűjtött kincsek, termések, levelek, virágok, színes tollak felhasználásra kerülnek a gyerekek alkotásaiban.

Normafa, mindössze egy karnyújtásnyira az óvodától!

Gyakran járunk a gyerekekkel a Normafánál a nagy réten, ahol mindig az éppen aktuális évszak természeti ajándékait figyeljük meg. Jó időben szívesen járunk a gyerekekkel a Normafa játszótéren is!

Termjarok18101801
Termjarok18101802
Termjarok18101803
Termjarok18101804
Termjarok18101805
Termjarok18101806
Termjarok18101807
Termjarok18101808


Mozgás megszerettetése a gyermekekkel

Jól felszerelt tornatermünkben vagy a kertünkben, élvezetes és változatos foglalkozásokon fejlesztjük gyermekeink mozgáskészségét. Az óvodában válik rendszeressé a napi testnevelés, a mozgásos játékokkal motiválva. A különleges adottságokat kihasználva, amikor csak lehet, a Normafa környékén vagyunk a gyerekekkel.

Szórakoztató programjainkból ízelítő: színház, koncertek, vicces apák napja vetélkedővel, vizi csata a nyári melegben, pizsama parti, és remek kirándulások.


Zenei nevelés

Zenei foglalkozásainkon a ritmusérzék, a hallásfejlesztés történik mondókák, dalok, dalos játékok felhasználásával. A gyerekek megismernek számos hangszert, akinek kedve van ki is próbálhatja. Rendszeresen járunk koncertekre, zenés színházba. Nagy termünkben vendég művészeket fogadunk, ahol a gyermek műsorokon kívül, megismerkedhetnek óvodásaink a klasszikus zenével is.


Nem kötelező az alvás, ha a gyermek nem igényli

Pihenő időben lehetőséget biztosítunk, az alvást nem igénylő gyermekek számára, hogy saját aktivitásuknak megfelelően, számukra vonzó tevékenységgel töltsék el az időt.


Fakultatív, választható programok délutánonként

Lehetőség van fakultatív foglalkozásokon való részvételre a magánóvodánkban tartott foci, dzsúdó edzéseken, néptánc, balett vagy sakkfoglalkozásokon. Úszásra a közeli uszodában, saját edzőnkkel van lehetőség.


Nálunk nincs nyílt nap, mert minden nap nyílt nap!

Látogasson meg gyermekével Ön is minket, és ismerje meg óvodánkat természetes, mindennapi körülmények között!!

Időpont egyeztetéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és visszahívjuk!

Nyitva tartásunk 8-17 óra.

Nyitvatartási időn kívül 1000 Ft / 30 perc díj a gyermek felügyelet.

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel