Mini group

Teddy Bears angol nyelvű óvodai csoport

  • Nyitvatartási idő: 8-17 óra

A Pingvin Óvoda Mini csoportja valójában egy bölcsődei csoport,ahova gyermekét már 18 hónapos kortól várjuk!

Lehetőség van a gyermekek időszakos felügyeletére is, melynek keretében hetente legalább 3 délelőttöt tölt gyermeke a bölcsődénkben képzett gondozónők felügyelete mellett.

A gyermekek naponta 4 étkezést kapnak. A csak a délelőttöt nálunk töltő gyermekek 3 étkezést. (reggeli, tízórai, ebéd) A menü összeállításánál fontos szempont az alapanyagok frissessége, változatossága és egészségre gyakorolt hatása. Nagyon fontos, hogy gyermekeink egészséges és változatos élelmiszereket fogyasszanak!


20140520 093314
SANY1746
SANY1747


Napi tevékenységek

Jókedvű mondókázás, dalolás, mese-, vershallgatás, magyarul és angolul bábozás, kézügyesség fejlesztő foglalkozások, sok-sok érdekes, fejlesztő játék.

A csoportvezető, több éves szakképzett gondozónő és óvónői gyakorlattal rendelkezik. Csilla partnere Viktória, aki a szerető gondoskodás mellett, az angol nyelv játékos megismertetését is eredményesen végzi.


Motiváció és hitvallás

Óvodásaink kistestvérei felnőttek, ők is társaságra vágynak a családi szeretet mellett. Szüleik igénye hívta életre a picik fogadására alkalmas csoportunkat. Jól átgondoltuk, és úgy határoztunk, hogy szépen, fokozatosan hívjuk csak be az apróságokat, hogy elég időt és törődést tudjunk rájuk fordítani, ezzel is megkönnyítve első önálló lépéseiket a közösségi életben.

Biztosak vagyunk benne, hogy itt is inger gazdag, derűs, szerető közegben tölthetik mindennapjaikat a gyerekek. A társak között megélt élmények mellett, számos jó szokás kialakítására is nálunk kerül sor, ami a gyerekek és szüleik további életét könnyíti meg. (szobatisztaság, étkezés, fogmosás, öltözködés, beszédfejlődés)


Gyerek monológ a mini csoportban

Egyre önállóbb vagyok! Anyának már sokkal könnyebb velem. Az oviban egyedül eszem és iszom. Nem is kell a cumi! Ügyesen levetkőzöm és felöltözöm. Na jó, a gombolás és a zipzár még nem sikerül. Helyre rakom a játékokat és már sokszor használtam az ovis Wc-t. Nem is kell már a pelus. Nagyon sokat játszunk és nevetünk. Ebéd után fogat mosunk és jót alszunk a mesére. Otthon anyának elmondom az új mondókát és elénekelem a kedvenc dalaimat.


Képességfejlesztés

Az óvodai foglalkozások során, a gyerekek számára egyaránt fontos a beszéd, a gondolkodás, a mozgás, a zenei és kézügyesség egyidejű fejlesztése.

Programunkban, amely az óvoda falain belül, és azon kívül is megvalósul, színes élmények és impulzusok érik a gyermekeket.

Játszva szereznek ismereteket olyan pedagógusok segítségével, akik a legkorszerűbb módszerekkel és eszközökkel érik el a gyermeki képességfejlődés optimumát.


Nálunk nincs nyílt nap, mert minden nap nyílt nap!

Látogasson meg gyermekével Ön is minket, és ismerje meg óvodánkat természetes, mindennapi körülmények között!!

Kérjen időpontot a lenti űrlap kitöltésével!

Please fill in the contact form!


Részlet Diane Loomans gondolataiból a gyermeknevelésről

„Ha elölről kezdeném a gyereknevelést,…
……példálózás helyett példát mutatnék;
nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék….."


About us

Our kindergarten was founded by Pege Zsóka in 1981, on the 12th district's Böszörményi út.

Shortly the space became limited due to expanding requirements, so we moved to Gellért hill for a while, before eventually occupying our recent location.

Contact

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Contact us