Óvodánk története

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

A Normafa közelében 500nm területen 3, célszerűen felszerelt csoportszobával, egyéni és kiscsoport foglalkoztatóval, konyhával, a szükséges egyéb helyiségekkel és 200nm tornateremmel rendelkezik.

A saját játszóudvar használata mellett, amit 2012-ben bővítettek, rendszeresen kirándulnak, túráznak az óvodások, szerencsés környezetüket minél jobban kihasználva.


Néhány méterre van a Gyermek Vasúti megálló, ahol kedvenc, kis vonatára szállhat a gyerek csapat.

Az alapító célul tűzte ki a BOLDOG ÓVODÁS KOR megteremtését. Szerető, elfogadó, derűs, egyénre kialakított nevelési attitűdje mind a mai napig érvényes. Minden gyereknek joga van, hogy jól érezze magát és a feltételeket ez az óvoda biztosítja.

Kitekintés a világra

Három évtizede az első olyan óvoda volt Magyarországon a Pingvin Óvoda, ahol az anyanyelven és kultúrán kívül, rendszeres idegen nyelvű foglalkozáson vettek részt a gyermekek. Először a német, majd 1991 óta az angol nyelv került bevezetésre az óvodában.

Az alapító tanulmányi útjain szerzett tapasztalatokat számos országban. Módszerének lényege a gyermekek érzelmi motiválása, a játékosság, és a gyermekek személyiségének tiszteletbentartása.

Pályázati, szakmai sikereink

1992- Soros Alapítvány – „ Mozart a Pingvin Óvodában”  klasszikus zene bevezetése az óvodások életébe,  miden napjaiba. Egyedülálló zenei kezdeményezés, módszer az óvodáskorú gyermekek számára.

1993- AME (Alapítványi és Magániskolás Egyesülete) – Minősített Óvoda szakmai elismerés a korosztály alternatív neveléséért, kiemelkedő szerepéért

2011- FKK (Fővárosi Köznevelési Közalapítvány) - mozgásfejlesztési pályázat, a gyermekek sokoldalú fejlesztése érdekében

2012- FKK (Művész Kuckó) – Tehetséggondozás megvalósítása óvodás korban, komplex képességfejlesztés illetve kiemelkedő képességek fejlesztésével.

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel