Vadaspark a Pingvin Óvodában

Szinte minden évben meglátogatjuk az állatokat a Budakeszi Vadasparkban, erre jó apropó az Állatok Világnapja. Hálás téma, hisz majd minden gyereknek van kedvence, legtöbbjüknek otthon kutya vagy cica. Ezenkívül is nagyon sok állatot ismernek a gyerekek, de minden érdekli őket, ami az életükhöz, szokásaikhoz közelebb viszi őket.

Idén erre a napra barátságtalan időt ígértek, ezért meghívtuk a vadaspark egyik fiatal állat gondozóját. Gábor, lebilincselő mesével vezette keresztül a gyerekeket a képzeletbeli vadasparkon. Színes képekkel, valódi madár tojásokkal, tollakkal, fészkekkel varázsolta el a gyerekeket. A gyerekek lelkesen oldották meg az állatok körüli feladatokat. A végén egy igazi, pici PELE bukkant fel a ketrecben, érdeklődve szemlélve az őt figyelő óvodásokat.

A látogatást követően különleges mintázatú kutyusokat készítettünk a gyerekekkel, bevetve minden kreativitásunkat, miközben meséltünk saját kutyáinkról. Egy másik alkotás már térbeli ábrázolás volt, ahol az állatok teste újra hasznosított, festett papír guriga volt. Egy gyönyörű Őszi napon felkerekedtünk és meg sem álltunk a Gesztenyés kertig, ahol nem győztük begyűjteni az ősz ajándékait, színes faleveleket, makkot, gesztenyét. Ezekből készítünk Makk Marcikat, gesztenye lányokat, és még ami eszünkbe jut. Nem feledkezhetünk meg arról a csuda játszótérről sem , ami a kert mellett csábított be bennünket.

Nagyon jól éreztük magunkat.

 

Alkot01
Alkot02
Alkot03
Alkot04
Alkot05
Allatbe5
Allatbemt1
Allatbemt2
Allatbemt3
Allatbemt4
Allatbemt5
Gyeszteny1
Gyeszteny2
Gyeszteny3
Gyeszteny4
 

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel