Robot a Pingvin Óvodában

Az őszi időszak a Teddy Csoportban is színes programokat, élményeket hozott. Az összegyűjtött termésekből szép koszorú készült. A nyomdatechnikával festett szőlőfürtök sikerélményt jelentettek a kisebbeknek is, hogy a parafa dugókkal látványos alkotást hoztak létre. Az Esztrád Színház vendégjátéka kapcsolódott az évszak témájához, zenével és mókával bevonva a gyerekeket előadásukba. Természetesen az idényjellegű gyümölcsök kerültek az asztalra széles választékban többféle szőlő és alma, hogy jól megkóstolhassuk őket. Az almás kosárka sütésében is részt vett mindenki a csoportból. Alig vártuk, hogy kisüljön az illatos süti. A Halloweenről való megemlékezés szervesen kapcsolódik csoportunk kiemelt céljához az angol nyelv megismeréséhez, az angolszász kultúrába való bepillantáshoz. Szőttünk pókhálót, hajtogattunk élethű zsenília pókokat, színeztünk témához kapcsolódó kifestőket. A töklámpás készítés melléktermékét megpirítottuk és megkóstoltuk a tökmagot. A maradékot a madaraknak adjuk télire, megszárítva, felaprítva. Mi is táncoltunk a Süni csoport jelmezes buliján. Márton Nap nekünk a szeretetről és az egymásra figyelésről szólt elsősorban. Lámpást gyújtottunk és képzeletbeli „szeretet gömböt” adtunk körbe, elmondtuk egymás jó tulajdonságait, megosztottuk a közös kekszet egymással. A Márton napi legendához kapcsolódva papírcsík technikával készítettünk 3D-s ludakat, amik kirepültek a folyosó galériára, vagy vízre szálltak.  

A Robot egyszer csak megérkezett hozzánk. Óvodásunk kutató édesapja hozta Peppert a magyarul beszélő humanoid robotot. Majdnem, embermagasságú volt. Kommunikált velünk. Játszott, megtornáztatott és készséggel válaszolt kérdéseinkre. Megengedte, hogy a gyerekek a mellén elhelyezkedő tableten játszanak. Ez aztán a technika!

 

 

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel