Barlang rajzok a Pingvin Óvodában

A héten egy nagyon izgalmas témával, az őskorral foglalkoztunk. A Föld keletkezéséről, az első élőlényekről, a dinoszauruszokról, de legfőképpen az emberi civilizáció kezdeteiről esett szó.

Beszélgettünk az ősemberek életmódjáról, táplálkozásáról és öltözködéséről. Gyermekeknek szóló videókon keresztül megtudhattuk, hogy hogyan jöttek rá őseink a tűz csiholás technikájára és a kezdetleges fegyver készítés módszereire. Meglepően sok ismeretüket a gyerekek szívesen osztották meg társaikkal.

Az óvodai foglalkozáson elkészítettük saját barlang rajzunkat a, amelyen különböző őskori motívumok találhatóak pl. bölény, emberalak, dárda, tenyérlenyomat.

A hét megkoronázásaként a Természettudományi Múzeumban, egy izgalmas őslény foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Eredeti őskori csontokat láthattak és tapinthattak meg, még a magasságukat is összemérhették egy-egy kiállított, életnagyságú őshüllővel. 

 

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel