Januári kedvencek a Süni csoportban

Új Év első hetében a szilveszteri tűzijátékot idéző képeket festettünk egy újszerű technikával. Szívószállal fújtuk szét a papírra ejtett festék pöttyöt, amely szétszóródva látványos képet eredményezett. Ami tűzijátékaink nem szennyezték a környezet levegőjét és nem ijesztették meg az állatokat sem.

A héten a hangszerek világával foglalkozott a csoportunk. Megismerkedtünk a hangszerek különböző csoportjával (fúvós, ütős, vonós) és a gyerekek behozhatták saját, hangszereiket is. Készítettünk csörgő hangszereket is papír gurigából, amelyekbe különböző magokat (lencse, kukorica) szórtunk. Így mindenkinek más hangot adott a hangszere.

A gyerekek egyik kedvenc meséje a Graffaló kölyök, amelynek történetét magyarul és angolul is megismerték. A főszereplő inspirálta az óvodásainkat, hogy elkészítsék saját „könyvborítójukat”.

Két vendégművész játszott egy izgalmas interaktív előadást csoportunknak. Az alternatív darab címe a Boszorkányüldözés volt. Arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy ne engedjék magukat manipulálni, a saját véleményüket saját ismereteikre és tapasztalataikra építsék. Mindezt, humorral, meglepő fordulatokkal, nagyon hatásosan adták elő.

 

Rólunk

Óvodánkat, 1981-ben alapította Pege Zsóka, még a XII. kerületi Böszörményi úton.

Rövidesen kevés lett a hely a fokozatosan növekvő igények miatt, ezért a Gellért hegyre, majd jelenlegi helyére költözött.

Adatvédelmi szabályzat 

Impresszum

Kapcsolat

Pingvin Óvoda & Bölcsőde

1121 Budapest, Eötvös út 2.

06 20 546 6137

info@pingvinovoda.hu

Kapcsolatfelvétel